Ik (Ilse) is sinds juli 2023 gediplomeerd Hersenwerkbegeleider voor honden. Deze opleiding heb ik gevolgd aan de Hersenwerkacademie van Marleen van Baal. De wereld van Hersenwerk is zo bijzonder, dat ik mijn geleerde kennis graag met jou wil delen en je kan helpen om samen met je hond te gaan hersenwerken.

Hersenwerk is samen met je hond snuffelen in verschillende soorten materiaal. Dit kan van alles zijn, zoals kinderspeelgoed, afvalmateriaal, doekjes, lapjes stof, kleding, karton. Alles, zolang het maar veilig is voor de hond. Het is een andere manier van snuffelen naar lekkers dan de denkspellen.

Hersenwerk geeft je hond ontspanning door inspanning. Alle zintuigen worden gestimuleerd, je hond spant zich in, concentreert zich en is samen met jou aan het snuffelen en in zijn eigen wereld. Hierdoor wordt jullie band versterkt, en leer je je hond beter kennen. Wat voor technieken gebruikt hij graag, wat vindt hij leuk of juist niet leuk?

Wist je dat Hersenwerk er voor alle honden is? Jong of oud, klein of groot, huishond of werkhond, grote neus of kleine neus, dom of slim, echt voor alle honden!

Hersenwerk uitgewerkt in punten:

Hersenwerk met Dusty

  Het maakt je hond creatief
  Het geeft afleiding in spannende situaties
  Hersenwerk helpt oudere honden fit te blijven
  Stimuleert jonge honden te ontdekken
  Leert puberhonden te focussen
  Geeft geestelijke inspanning bij een revaliderende of fysiek beperkte hond
  Geeft zelfvertrouwen aan de hond, omdat hij zelf keuzes mag maken
  Geeft jou inzicht in het gedrag van de hond
  Bied ondersteuning bij gedrags- en opvoedadvies.

Hersenwerk sessies

Als je meer wilt weten over hersenwerk, heb ik 2 opties voor je.

De workshop of privé sessie.

De workshop is voor maximaal 3 honden in de showroom in Nijemirdum. Je hond moet dan wel samen met andere honden in 1 ruimte kunnen zijn.
We proberen iedere eerste woensdag van de maand de workshop aan te bieden in de showroom. Soms zal de data door andere afspraken verzet worden.
We starten om 10.00 & 19.30 u. Inloop vanaf een kwartier van te voren.

Bij een privé sessie krijg je individueel uitleg over hersenwerk, ga je met je hond aan de slag en geef ik tips en adviezen tijdens het hersenwerken. Dit kan bij jullie thuis of in onze showroom.